testimonials

Babies en kinderen

Annemarieke
27 december 2022
Onze zoon van 6 maanden sliep zowel overdag als ’s nachts heel slecht. En het was altijd een gevecht om hem in slaap te krijgen; hij huilde veel en was veel aan het overstrekken op het moment dat het tijd was om te gaan slapen. Ik heb het een aantal maanden aangekeken omdat ik dacht dat het krampjes zouden zijn en ik ook wat huiverig was om aan osteopathie te beginnen met een kleine baby. Omdat ik goede verhalen had gehoord over Corien via een vriendin, ben ik toch heen gegaan. Mijn zoontje heeft drie behandelingen gehad waarin ze vooral heel rustig met maar haar handen en onderarmen lichte druk heeft uitgeoefend en spanningen in zijn nek/hoofdje en middenrif heeft verwijderd. Het was helemaal niet eng. En mijn zoontje viel iedere keer op de behandeltafel in slaap, wat hij normaliter nooit zomaar zou doen. De dagen er na merkte ik dat mijn zoontje zicht minder verzette om in slaap te komen. Ook leek hij ’s nachts minder wakker te worden. Ik ben heel blij met de behandelingen.

Irene

08 december 2022
Mijn zoontje van 4 maanden had veel last van overstrekken, tijdens tummy time, bij het aankleden als je iets over zijn hoofd heen aantrok, en het viel echt op toen ik hem bij een cursus babymassage op zijn buik legde om zijn ruggetje te masseren. Hij trok helemaal krom met zijn hoofd naar achter, in een kramp. Op aanraden van de baby massage therapeut ben ik toen naar Corien gegaan en gelukkig had zij snel een plekje vrij. Tijdens de sessie bleek dat hij waarschijnlijk tijdens de zwangerschap met zijn hoofdje klem heeft gezeten. Na 1 behandeling was het verholpen! Corien deed het met zoveel beleid, liefde en aandacht dat ik me volledig op mijn gemak voelde. We zijn nog 1 keer terug gekomen om de laatste restjes spanning kwijt te raken en het was een verschil van dag en nacht. Ik ben ongelofelijk opgelucht en blij dat Corien mijn baby’tje van zijn pijn heeft afgeholpen! 100% tevreden, ik kan het iedereen aanbevelen.

Joyce

15 november 2022
Wij zijn met onze zoon Jack via via terecht gekomen bij Corien en wat zijn wij hier dankbaar voor! Jack is 7 maanden en spuugt alsmaar door en er wordt geconstateerd dat hij reflux heeft. De weg naar deze diagnose vraagt veel van ouders vind ik zelf, je wordt al snel van het kastje naar de muur gestuurd en naast een kleine baby die veel energie kost wordt je totaal leeg gezogen op dit vlak. Na 7 maanden bikkelen, medicijnen, onrust, slapeloosheid, almaar door rondlopen, rechthouden en noem het maar op kwamen we bij Corien in de praktijk. Corien had aan de telefoon direct door dat hulp nodig was en ze plande ons snel in, zo fijn als je eindelijk begrepen en geholpen wordt. Corien ging aan de slag met onze kleine man die erg verdrietig was tijdens de sessie. Corien laat zich niet van de wijs brengen en gaat door met haar behandeling. Die behandeling kan ik overigens met geen pen beschrijven, magie noem ik het maar! Tijdens de sessie zagen wij Jack zijn ogen shiften het leek wel een soort reset. Na afloop zei mijn man, ‘’ dit is nou echt onzin hoor’’. Je gelooft het vast niet maar het spugen is na de sessie vrijwel direct gestopt. Ongelofelijk en vooral onbegrijpelijk… In een paar weken tijd hebben wij een totaal andere Jack mogen leren kennen en wat is dat fijn. Wij zouden iedereen Corien gunnen want zo bijzonder is het. Nogmaals bedankt voor je hulp, magie, kennis, liefde en toewijding. Je bent een bijzonder mens.

Zakaria
26 juni 2022
215 jaar geleden met mijn dochter geweest die niet stopte met huilen en ontroostbaar was. Corien begon met haar ogen dicht aan de behandeling en
maakte een zoemend geluid. Ik zat erbij en dacht waar ben ik nou weer beland   En toen gebeurde het ineens, mijn dochter had na afloop een andere blik in haar ogen en was voor het eerst weer vrolijk.
Mijn zus ervaart nu ongeveer hetzelfde met haar kind en dus zocht ik de website op om dit door te geven. Meteen ook deze reactie geplaatst omdat ik zelfs na 5 jaar de wonderhanden van Corien niet ben vergeten. Corien je bent een held!

Bregje 
05 januari 2021
Onze dochter Mia begon twee weken na haar geboorte met huilen. Het leken aanvankelijk krampjes te zijn, maar ze huilde zo veel en was zo ontroostbaar en onrustig dat we vermoedden dat haar ook iets anders dwars zat. De verloskundige zei dat het te maken kon hebben met de supersnelle bevalling en raadde een osteopaat aan. Ik kwam terecht op deze site en las hier de verhalen van mensen die hetzelfde meemaakten als wij.
Mia was zes weken oud toen we voor het eerst bij Corien kwamen. Ik was direct onder de indruk van haar persoon en haar rust, erg prettig. Ik had geen enkele ervaring met osteopathie en vond het ook best ‘vaag’ dus ik was erg benieuwd maar wat een bijzondere ervaring! De eerste behandeling heeft Mia alleen maar gehuild, en ook in de dagen erna leek het op sommige momenten zelfs erger dan ooit. Maar ineens was daar een blije, rustige baby die heerlijk wakker kon zijn zonder meteen te huilen! Ik kon zelf wel huilen van blijdschap.
Nu na de tweede behandeling is het echt een ander kind, haar gezichtje is zelfs veranderd omdat er zoveel spanning weg is gevallen.
Enorm bedankt Corien!!

Sara
03 februari 2021
Onze zoon van 3 maanden weigerde fles te drinken. Als ik er niet was, dronk hij gewoon helemaal niet. We werden er een beetje wanhopig van en zijn naar Corien gegaan. Ik vond het best spannend want ik wist niet wat ik kon verwachten. En een baby van drie maanden is nog zo klein. Maar ik vertrouwde Corien meteen, bij haar was ons kind in goede handen. We zijn een stuk of vier keer geweest en het ging steeds beter met fles drinken. Al gauw dronk hij zonder problemen, een enorme opluchting. Dank Corien!

Susan
05 juni 2021
Vorig jaar ben ik met mijn oudste zoontje Hidde (destijds 1,5 ) bij Corine geweest en dit jaar met mijn zoontje Ties van 1,5 maand. Beide zijn via heftige bevallingen ter wereld gekomen. Bij Hidde ontdekte ik de osteopathie helaas pas na 1,5 jaar want na 3 behandelingen was het een ander kind. Waar hij voorheen heel ontevreden was, veel huilde en dramatisch sliep was hij bijna van de een op andere dag een ander kind! Toen Ties met een spoedkeizersnede ter wereld kwam en daarbij ook nog eens een dubbele liesbreuk en een navelbreuk voor zijn kiezen kreeg heb ik direct weer een afspraak gemaakt… Ties huilde ontzettend veel, wilde alleen maar in de draagzak, was onrustig (had ook veel pijn van de liesbreukjes) dronk slecht en sliep enkel hazenslaapjes. De liesbreukjes moesten operatief worden opgelost, maar de navelbreuk en het velen huilen en de onrust etc kon ze aanpakken. Nu weer na 3 behandelingen een compleet ander kind! Relaxed, drinkt goed, slaapt goed en kan ook heerlijk even in de box liggen! Ook zijn navelbreukje is de dag na de laatste behandeling hersteld! Ik ben altijd best sceptisch en het blijft een wonder hoe ze enkel door haar handoplegging zo’n verschil teweeg kan brengen, maar dat de navelbreuk een dag na de behandeling genezen was is toch wel echt ‘tastbaar’ bewijs! Dank je wel Corine!!

Wietske
01 oktober 2021
Onze dochter van 8 weken sliep overdag ontzettend slecht. Moeilijk in slaap komen, hele korte hazenslaapjes, met tot gevolg dat ze aan het eind van de dag over haar toeren en ontroostbaar van vermoeidheid was. Daarnaast dronk ze onrustig en over strekte ze zich veel. Na wat rondneuzen op de website van Corien herkende ik onze dochter erg in het stukje over slaapstoornissen bij baby’s. Tijdens de eerste behandeling constateerde Corien spanning in het nekje en schedel, mogelijk door drukken en krachten tijdens de bevalling. Corien heeft die spanning behandeld, en na die eerste behandeling viel dochter in de auto in slaap en bleef maar liefst 3 uur lang achter elkaar doorslapen, iets wat ze eigenlijk sinds de kraamweek niet meer gedaan heeft! De dagen daarna merkte ik dat dochter zich makkelijker kon overgeven aan de slaap. De ene keer nog wel korte slaapjes, maar de andere keer ook langer. Duidelijk verbetering!
Daarnaast heeft Corien de spanning rond het maagje behandeld. Dochter overstrekte/huilde regelmatig tijdens het drinken, en spuugde ook veel. Alsof er altijd wat lucht dwars zat, ook na het boeren. Het overstrekken en huilen tijdens het drinken is zo goed als verdwenen. Het spugen doet ze nog steeds, maar ik heb niet het idee dat ze hier zelf veel last van heeft. Al met al erg blij met het resultaat. Dochter is inmiddels 15 weken en een heerlijke relaxte kleine lachebek! Bedankt Corien!

Tineke
 23 december 2021
Iets minder dan een jaar geleden wendden wij ons voor de tweede keer tot Corien. De eerste keer was met ons dochtertje geweest die leed onder terugkerende oorontstekingen en gerelateerde spanningsklachten.
We dachten toen dat dat zwaar was, wat ook zo was, maar met nog een kindje erbij was het bijna niet meer vol te houden. Dit kindje, onze lieve zoon, was veel te snel en via een inleiding ook te vroeg, te wereld gekomen. Of dat de reden was van het ontwikkelen van ernstige reflux en heel veel krampen is nog altijd de vraag maar het was duidelijk dat hij leed. Hij krijste en over strekte zich eigenlijk de hele dag (en nacht). Een ziekenhuisopname met 7 weken, medicatie, speciale voeding etc. hielpen wel hem wat meer te ontspannen. Maar er was geen enkel ritme, en hij huilde en strekte nog steeds teveel. Dus besloten we na een week of 17 toch maar weer Corien te proberen…
Zij gaf aan dat het niet zo 1,2,3 opgelost zou zijn, maar wilde het graag proberen. Die eerlijkheid gaf meteen weer vertrouwen! De eerste sessie was een beetje aan elkaar wennen leek het en tsja, ik kan niet anders zeggen dan dat de tweede sessie een soort wonder was.
Ik kom uit een artsengezin en ben opgevoed met scepsis ten aanzien van alles wat naar ‘alternatief’ riekt, dus ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, maar echt … Een wonder.
Zoontje lag gedurende de tweede sessie meer dan een half uur keihard te krijsen. Toch voelde ik me veilig door de aanpak en het geduld van Corien. Zij zette door en op een goed moment ontspande hij zich zoals nooit tevoren. Eindelijk eens die armen ontspannen langs zijn lijfje en geen gekrijs. Hij was tevreden! En wat ook heel fijn was, was de empathie van Corien. Ik voelde me zo begrepen in mijn gevoel van wanhoop, zonder dat we daar uitgebreid over moesten praten ofzo.
Sinds die dag kregen we thuis veel meer regelmaat, meteen al. En hij kon zich eindelijk gewoon op zijn eigen tempo gaan ontwikkelen en de wereld verkennen. De reflux, krampen en het gehuil namen snel af. Wat ons uiteraard ook lucht en ontspanning bracht, wat hij natuurlijk ook weer oppikte etc.
Nu, een jaar later, zijn we nog steeds zo blij naar Corien te zijn geweest. Het heeft iedereen bij ons thuis enorm geholpen en ons jochie heeft zich ontwikkeld tot een heel tevreden, lief, makkelijk en gelukkig mannetje. Dankbaar!

Adrienne
08 januari 2020
Toen Lara 7 weken was zijn we naar Corien gegaan, omdat ze niet lekker in haar vel zat. Ze was erg gespannen en hield haar lijfje vaak helemaal strak. Ik vond het erg spannend om deze stap te zetten omdat je op internet ook veel kritische verhalen leest over osteopathie. Ik bedacht me dat ik gewoon weer zou opstappen als het niet goed voelde.
Maar ik wist gelijk dat Lara letterlijk in goede handen was bij Corien. Haar werkwijze is zacht, liefdevol en intuïtief, maar vooral heel effectief. Na de behandeling voelde Lara haar lijfje helemaal soepel en ontspannen en zat ze duidelijk lekkerder in haar vel. Ze heeft 3 behandelingen gehad die haar veel goed deden. Ik ben erg blij dat ik gegaan ben en kan haar zeker aanbevelen.

Kim 
27 februari 2020
Onze dochter van 6 maanden huilde ontzettend veel in de nacht. Ze sliep gespannen en overstrekte zich tijdens de huilbuien enorm. Overdag was ze een enorm vrolijk meisje. Maar iedere nacht huilde/krijste ze zo’n 4 uur achter elkaar. Op advies van een vriendin ben ik met haar naar Corien gegaan. Wat ik zag gebeuren tijdens de sessie vond ik sowieso al geweldig. Ik zag mijn dochter de behandeling ondergaan en er direct op reageren. Het contact dat ik zag tussen Corien en mijn dochter vond ik bijzonder. Na/gedurende de behandeling heeft ze goed van zich afgehuild en daarna viel ze in een diep ontspannen slaap, zo had ik haar nog bijna nooit zien slapen. Corien gaf aan wat ze had gedaan en dat we waarschijnlijk direct resultaat zouden zien. En inderdaad, ik blijf het nog steeds een wonder vinden, maar we zijn nu alweer 4 weken na de behandeling en ze heeft sindsdien geen een huilbui meer gehad. We hebben een ontspannen dochter die zich niet meer overstrekt in de nacht, gewoon lekker ontspannen slaapt en tevreden is. Ik vind het heel bijzonder! Ik had totaal geen ervaring met osteopatie maar ben enorm blij dat we gegaan zijn!

Anja
07 mei 2020
Ons zoontje van 6 weken huilde veel en was erg onrustig. Na de eerste twee behandelingen zagen we al verschil! We hebben nu een vrolijke baby die rustig op zichzelf kan zijn. Bedankt Corien!

Robert 
08 augustus 2020
Onze Lotte had door een langdurige stuitligging een voorkeurshouding van haar hoofdje en nek. Ook was ze de eerste dagen erg prikkelbaar en wilde ze liever niet opgepakt worden. Door ervaringen van vrienden met osteopathie besloten we niet lang te wachten met een osteopaat te zoeken en kwamen we bij Corien terecht. Het feit dat Lotte nog maar enkele weken oud was bleek geen probleem. Nu na vijf behandelingen is de voorkeurshouding volledig verdwenen en is Lotte een heerlijk relaxte baby.
We zijn blij dat we niet gewacht hebben tot Lotte wat ouder zou zijn of er misschien overheen zou groeien.

Sanne 
08 oktober 2020
Vanaf zijn geboorte had onze zoon Kas veel last van krampen en boeren. ‘s Nachts had hij veel pijn wat zijn slaap niet ten goede kwam. Na zes maanden kwam ik tijdens het surfen op internet op de site van Corien.
Ik maakt een afspraak en was in eerste instantie wat sceptisch, zou het wel werken?
Wat waren de behandelingen bijzonder! Het verschil tussen de eerste en de laatste behandeling. Bij de eerste keer de angst en verdriet bij Kas en bij de laatste behandeling totale berusting en kalmte. Heel mooi en bijzonder om te zien. Met aanpassing van zijn voeding en de behandelingen zijn de klachten grotendeels verdwenen en kunnen we nu allemaal genieten van een heerlijke nachtrust.
Bedankt Corien!

Miriam
26 november 2020

In 2019 stond ik voor de eerste keer bij je op de stoep met Mads, die twee weken na zijn geboorte overdag onophoudelijk begon te krijsen…en daar 13 weken mee doorging. Teneinde raad kwam ik bij jou terecht en na twee behandelingen was het gehuil over… en hadden we onze kleine tevreden boedha weer terug. Voor ons een wonder, voor jou logica. Sindsdien heb je me vaak uit de brand geholpen, of het nou om slaapproblemen van onze oudste ging of het verhelpen van stressklachten bij mijzelf. Heel waardevol.
Heel veel dank.

Volwassenen

 Chantal 
24 mei 2022
Nog altijd ben ik je heel dankbaar voor hetgeen wat je voor mij hebt gedaan!
In het begin stond ik er sceptisch tegenover omdat ik niet bekend was met het vak Osteopathie. Het heeft zo moeten zijn dat ik je mocht ontmoeten. Voor mij is dat echt een cadeautje, want het is zo’n bevrijdend en dankbaar gevoel te weten dat ik niet meer dagelijks met pijnen hoef te leven en dat er echt wel oplossingen voor zijn! Jouw vakkundige behandelingen zijn niet mals maar het is absoluut de moeite waard! Ik vind jouw vak heel indrukwekkend en leerzaam!
Ik blijf een trouwe klant.

 Peter
07 december 2022
Jarenlang heb ik steunzolen gehad. Vanuit mijn jeugd vanwege hoofdpijn en migraine en later vanwege rugklachten. Op latere leeftijd ben ik zelfs bij een Sport Medisch Centrum terechtgekomen voor weer nieuwe steunzolen vanwege terugkerende rugklachten (en ook gekregen).
Op een gegeven moment een andere weg gekozen en bij Corien terecht gekomen. Twee (zachte) behandelingen later stond mijn bekken weer recht en had ik geen steunzolen meer nodig, wat mij en mijn ziektekosten verzekering veel geld scheelt.

Nisa
12 februari 2021 
Via deze weg wil ik je bedanken, elke keer met een prettig gevoel vertrokken. Ik kom altijd met pijn en gespannen binnen en ga met hernieuwd gevoel en ontspanning weg, de ene keer nog beter dan de andere. Jaren rugproblemen en andere probleempjes gehad.
Na jaren van veel last toch een nieuwe weg ingeslagen en uiteindelijk een afspraak gemaakt en bij jou terecht gekomen.
De eerste keer voelde het ongemakkelijk, omdat ik niets wist over osteopathie en je niet kende. Je hebt me om mijn gemak weten te stellen door geen druk op te leggen en te kijken hoe ik het zou ervaren.
Intussen kom ik al 2 jaar geregeld bij je. Op weg naar huis zit ik dan op de fiets (als dat kan) en denk ik “kon ik dit maar wat vaker laten gebeuren”, eenmaal thuis ervaar ik de ontspanning en minder pijn. Wat fijn dat ik je heb leren kennen.
Dank je wel voor de ontspanning en minder pijn.

Eline 
04 februari 2021 
Sinds de bevalling van onze jongste, deze maand drie jaar (!) geleden, heb ik pittige onderrugklachten gehad. Ben o.a. bij orthomanueel arts geweest, andere osteopaten en ruim 1 jaar lang twee keer per week bij een fysiotherapeut annex pilatestraining. En jij hebt me in 1 behandeling (!) afgeholpen van iets wat niemand wist te ontdekken of te beredeneren uit mijn verhaal en klachten: een scheefstand van mijn heiligbeen – door de bevalling hoogstwaarschijnlijk. Ik ben je heel dankbaar voor je gave om heel goed te luisteren en die wonderlijke handen van je.

Sieneke
19 december 2020
Ja, ik weet dat het niet over jou gaat, maar over de techniek. Maar mag ik dan wel laten weten dat jouw manier van de techniek toepassen bij mij voor kleine wondertjes zorgt? Heel hartelijk dank voor de grote losmaking waardoor ik het gevoel heb dat het nieuwe jaar ook echt een nieuw jaar wordt