De lessen van Corien

Introspectie & Tuning – wat is dat?

Wat kan je met deze lessen?

Hier leer je een manier om toegang te krijgen tot je lichaam. Je bouwt een  lichaamsbewustzijn op dat zowel lichaam als geest in balans kan brengen, wat een  invloed kan hebben op je levensgeluk. Hoe beter je je lichaam aanvoelt, hoe meer je “leeft” in plaats van “overleeft”. Dit is wat je kunt bereiken met deze cursus en dat is ook de uiteindelijke missie van de Lichaamsschool.

We doen dit door ons te oefenen in een specifiek op het lichaam gerichte aandacht, waarmee we het vollediger leren voelen, en zo een pijnprikkel die alle aandacht naar zich toe trekt te verzachten door een bredere focus te ontwikkelen.

Gevoeligheid: daar gaat het om

Je bouwt gevoeligheid op en je zult verbaasd staan over wat je allemaal kunt voelen en ervaren in je eigen lichaam. Het is een hele bijzondere manier en kans om jezelf echt te ontmoeten, om een intieme relatie met jezelf op te bouwen.
We doen dit door te beginnen met geleide introspecties. We hebben audio-cd’s gemaakt waarmee je dit ook thuis kunt oefenen. Wil je een stukje horen, klik hier.

De opgebouwde gevoeligheid gebruik je als basis om wat wij noemen de Interne Beweging te voelen. De Interne Beweging is een bijzondere ervaring waarmee je je lichaam als het ware zelf kunt scannen, en door de Interne Beweging vrij zijn gang te laten gaan, leer je jezelf over te geven, maar je mag ook zeggen: gevoeligheid ontwikkelen. Dat is voor de meesten geen makkelijke opgave.
Het voelt als een soort beweging die buiten jouw controle om door je heen gaat, vandaar de naam.
Maar het is een perceptief feest als je er eenmaal lekker in zit!

Tuning

Hier wordt het gevoel van beweging omgezet naar een reële zichtbare beweging, waardoor er een mogelijkheid is om expressie te geven aan hetgeen er van binnen gebeurt.
Doordat we echt bewegen, komt er meer informatie uit de spieren en gewrichten en is het vaak wat makkelijker contact met het lichaam en de binnenkant te krijgen.

Hier gaan we werken met de 3 basis-as bewegingen, zowel in zit als in stand.
Dit is de ultieme manier om geheel op eigen kracht in bijna elke omstandigheid het denken van alledag even stop te zetten en de aanwezigheid in je lichaam te vergroten, waardoor je minder afhankelijk wordt van de buitenwereld of je gedachten.

Lestijden: Woensdagochtend, 1x per maand van 10:00 tot 11:30 uur
Data 2023: nog niet bekend
Kosten:
Losse les: € 15,-
Per vier:   € 50,-

Ben je nieuw, schrijf je dan even in door je adresgegevens en telefoonnummer te mailen en/of door te bellen.